Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

Trampes

2 comentaris

A banda de per ser un gran politòleg i professor i una de les veus més lúcides per analitzar la realitat que ens envolta, recordo sovint el Joan Subirats per la seva extraordinària capacitat per sintetitzar conceptes, idees o teories a partir d’un esquema minimalista però efectiu. Aquests dies em ve al cap un que delimitava molt clarament l’espai per a les polítiques públiques en un quadrat que es trobava a la confluència de dos rectangles que representaven un la factibilitat tècnica d’aquella política i l’altre la seva factibilitat social. Suposo que aquests dies recupero mentalment aquell esquema perquè els governants de mig món no deixen de saltar-se’l. Ens hem obcecat per garantir que els pressupostos i les polítiques públiques siguin factibles des del punt de vista del dèficit però ningú sembla recordar-se de verificar si la corda social o la de la convivència donen o no donen per més. En un context així, el mínim que es deu als ciutadans és que no se’ls faci trampa. Que no se’ls digui, per exemple, que, en comparació amb la resta d’Europa, tenen unes condicions d’acomiadament privilegiades i s’obviï en canvi que no disposem encara d’un subsidi d’atur que es mereixi aquest nom o, el que és pitjor encara, que aquest marc tan privilegiat de relacions laborals que ens dibuixa el cap de Govern no s’acaba aplicant en la major part dels casos per la desídia d’unes institucions que perpetuen un Estat de dret descafeïnat on molts drets es troben protegits al BOPA però no al carrer i on molts ciutadans no s’atreveixen ni a exercir ni a reclamar aquests mateixos per por a represàlies. Una por malauradament justificada.

Publicat originalment a la columna d’opinió La Seca, la Meca i… de la contraportada del Diari d’Andorra el 19 de desembre del 2012

2 thoughts on “Trampes

  1. Entenc pel vostre escrit que vosté o no coneix la realitat andorrana o no coneix la realitat europea.

    no sóc votant ni simpatitzant de DA i afirmo (havent treballat a l’extranger) que tenim unes condicions d’acomiadament expecionals, igual que molts altres serveis que tenim i que no els valorem com per exemple la sanitat.

    El final del vostre escrit no sé d’on esteu parlant si d’andorra o d’algun país tercer mundista on regeix un régim dictatorial. sup una mica de rigor! molts ciutadans és una generalització poc encertada. segur que algún cas d’abús existeix, pero existeixen tots els mecanismes per denunciar-ho. Potsé el que passa quan es refereix aquests ciudadans es que ja no s’en recorden del que és treballar. Treballar de veritat.

    Sense anar més llluny compari la nostra situació amb Espanya, d’acord tenen un subisdi d’atur i qué més tenen? tenen la nostra sanitat? tenen la possiblitat d’insciure’s en una escolaritat casi gratuïta? quin és el seu sou minim? accés a la justicia?

    Espero que el context de crisi general que estem vivint li aporti una altra prespecitva de les condicions laborals que hi ha andorra.

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s