Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

M. Hollande,

1 comentari

D’entrada, permet-me que et feliciti per la teva victòria a les presidencials (i permet-me també, de passada, que ho faci tutejant-te per celebrar, així, la normalitat amb què has promès exercir el nou càrrec –deixant clar, d’altra banda, que tuteig i respecte no han de ser incompatibles). Permet-me finalment que, com a ciutadà andorrà, et faci arribar, mitjançant aquestes quatre ratlles, una sèrie de demandes que podrien fer d’aquest país un lloc millor per viure-hi i a les quals tu podries donar fàcilment resposta des dels diferents rols que et tocarà exercir a partir d’ara. D’entrada, com a líder europeu i membre del Consell europeu et demano, simplement, que no t’arruguis, que ho intentis, que t’aventuris seriosament a explorar camins alternatius al de l’austeritat, que t’ofereixis a demostrar a la resta de governs del continent (també al meu) que existeixen alternatives a les tisores. Et perdonaria que no te’n sortissis però no que no ho intentessis. Com a president francès, en segon lloc, et demano, simplement, una relació de veïnatge sensata, exigent, clar que sí, però també generosa, cooperant amb un país que, per les dimensions, té moltes menys possibilitats. Finalment, com a Copríncep, et demano ben poca cosa: tan sols que actuïs guiant-te pels teus valors republicans. Ets el segon president socialista de la V República. L’anterior va buidar de contingut el càr­rec de Copríncep. Tu, ara, allu­nyant-te de les amenaces absurdes d’abdicació del teu predecessor, pots eliminar del tot el càrrec. Saps que el Títol IX t’obre una porta a la reforma? Com ho veus? Ja ens ho diràs.
Publicat originalment a la columna d’opinió La Seca, la Meca i… de la contraportada del Diari d’Andorra el 9 de maig del 2012

Anuncis

One thought on “M. Hollande,

  1. A quin tipus de reforma et refereixes? No estaràs pas proposant un canvi de Principat a República? No veus que, si Andorra ja és invisible per a molts països (malgrat que tenim un sistema de govern únic), encara serem més oblidats sota un règim republicà?? Per favor, no trenquem l’essència monàrquica del Principat d’Andorra, que encara que sigui especial i no pugui representar-nos com ho fa la Corona a Mòncao o Liechtenstein, ens fa únics al món i especials de manera positiva davant la resta d’Estats.

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s