Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

Petits desitjos

1 comentari

La setmana passada compartia en aquest espai aquells desitjos personals per al 2012 tan grans que només me’ls puc concedir jo mateix. Avui, en canvi, vinc amb encàrrecs externs, no per als Reis Mags de l’Orient sinó per als terrenals cap de Govern, ministres i cònsols de casa nostra. Poca cosa, però. Petits desitjos, realistes, possibles, mesures evidents, sense discussió, sense excuses per no tirar-se endavant, elementals i, en molts casos, fàcils d’aplicar. De fet, la relació amb les grans mesures destaquen els executius valents però la suma de petites mesures ben preses distingeixen els governs àgils i creatius i d’això, segurament, és del que ara anem més mancats… La llista és llarga, aquesta columna gens: n’aboco, aquí, per tant, una mínima selecció… Demano software lliure a totes les administracions públiques, escoles i parapúbliques (res que no hagin fet ja a molts altres llocs): com pot ser que Microsoft sempre se salvi de les retallades? Demano panells solars a tots els edificis, públics i privats, sense excepció. Demano una Andorra lliure de fums des d’ara mateix. Demano que les parapúbliques no subcontractin la facturació a empreses establertes fora d’Andorra. Demano substitució progressiva per cotxes elèctrics del parc automobilístic de les administracions públiques. Demano que el Govern no se salti mai les lleis, encara que l’amenacin amb acomiadaments. Demano un ús immediat per al Rosaleda, Radio Andorra, Casa Rossell, l’antiga caserna de bombers… Demano ritme, agilitat, acció. Demano que el Govern governi (també a RTVA). I, ja posats, que es noti.
Publicat originalment a la columna d’opinió La Seca, la Meca i… de la contraportada del Diari d’Andorra el 4 de gener del 2012

Anuncis

One thought on “Petits desitjos

  1. Molt bon article una vegada més Yvan!

    Llàstima que amb desitjos el país no avanci. És una bona llista de deures a fer, esperem que t’escoltin els que tenen potestat per actuar.

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s