Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

La cadira

3 comentaris

O sigui que sí, que era això, el que sospitàvem des del primer moment… No hi ha hagut efecte Los otros o El sexto sentido: al final l’assassí era el que es trobava al lloc dels fets amb el ganivet a la mà i amb tota la roba esquitxada de sang, el sospitós número u des de la primera pàgina de la no­vel­la… A la porra la intriga, a la porra l’1% de dubte que encara podia generar… Els fets tenen cert regust a cas Minoves, a desemmascarament definitiu. També millora la comparació Nomen-Laporta: no tan sols s’assemblen en el to, les maneres i la preferència habitual per l’exabrupte, sinó també en la manera de proposar pactes. O sigui que sí, que era això. Vaja, vaja… O sigui que tot era, és i serà per la cadira… O sigui que, perduda la presència de proximitat treballada a foc lent a Sant Julià (S21) i a Escaldes (RD), després que l’encantador de serps se n’adonés que perdia encant, han decidit abandonar l’il·lusionisme i passar-se a la pragmàtica: que el discurs de la responsabilitat i dels homes d’Estat ja no cola, doncs que no coli, assumim-ho!, desemmascarem-nos! L’estratègia és clara: si no ens uneixen les idees que ens uneixi un mateix objectiu: la cadira. A França no els fa gaire vergonya assumir-ho: la prova és que el partit que va portar Chirac a la presidència es deia Unió per la Majoria Presidencial (UMP). Quina poca subtilitat… Després de la penúltima jugada de Nomen i del seguidisme acrític de certs reductes liberals, no ens hauria de sorprendre que la coalició resultant es desemmascari del tot i assumeixi, amb el seu nom, que estan Units per la Cadira (UC).

Anuncis

3 thoughts on “La cadira

  1. los que están unidos por la cadira son toda la patulea del ps que ya hace tiempo que deberían haberse ido a casa con la cadira pegada al trasero a casa. no hacen mas que pasarse las leyes por el forro para salirse con la suya, pretendiendo que nadie se lleve las manos a la cabeza de su poco respeto por el estado de derecho: prevaricaciones, tráfico de influencias, despilfarros,…todo lo que criticaron de los gobiernos liberales de forné y pintat, lo han reproducido y con creces. dónde se ha visto que un presidente de gobierno se reserve para él la cartera de justicia!. menuda cara dura. y tú yván no sé si estás unido por la cadira con el ps , peró sí estás unido con el corazón….

  2. Ivan, crec que et falta una mica de recorregut d’història política d’Andorra. D’alguns que dius si ho he entès bé, units per la cadira et diria que en alguns d’ells s’els hi va oferir una molt bona cadira i que van refusar. Per tant la cadira si o no no te gaire importància. Et veig jove i llùcid però hauries de revisar una mica el passat polític d’alguns per opinar amb millor coneixament de causa. gràcies.

  3. Lamento respondre’t amb tant de retard (he tingut, per motius personals, un mes força complicat…). Tot l’article està centrat en la figura i les maneres d’Eusebi Nomen (quan DA encara no havia sortit a la llum i era ell qui liderava les propostes d’unificar l’espai de centre-dreta). Per tant, donat que parlo d’un nouvingut al nostre sistema de partits no em sembla maltractar una història política andorrana que, d’altra banda, és una de les meves grans passions. Lamento si no s’ha entès del tot l’article i semblava que fes extensiva l’actitud de Nomen a tot un espectre polític.

    @Equivocat

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s