Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

Ètiques

Deixa un comentari

Els restaurants xinesos arrosseguen a casa nostra la mala fama d’omplir els plats de les noves comandes amb les restes de menjar deixades per clients anteriors. Quan els amics que has convidat a sopar a casa s’entesten a ajudar-te a desparar taula, sempre acaba sorgint la mateixa pregunta: “I amb això què feu, ho guardeu o ho llenço?” El debat a l’entorn del menjar sobrant després d’un àpat fa dies que ens és habitual. Va haver-hi un temps en què l’ostentació de la capacitat de no haver de reciclar la gran quantitat de menjar que sobrava d’un gran àpat familiar era d’allò més in. També ho era fumar sempre i arreu i ara, vés, és d’allò més démodé… A l’era de la cuina creativa, el que realment es troba en voga és l’enginyeria del reciclatge de les restes de menjar. Vaja, allò que ma mare sempre ha anomenat rebuscas… Aprofitar el menjar sobrer per fer croquetes de mil colors o omplir tuppers per a la setmana següent o per fer tastar la nostra creació a germans, amics o companys de feina, és una nova forma d’ostentació de la nostra creativitat, sostenibilitat i bona gestió. Conquerit l’àmbit domèstic, ara manca fer el salt al públic. De fet, ja ha començat. A iniciativa d’alguns clients però també –per sort– d’alguns restaurants, que t’emboliquen i t’embossen per sistema tot allò que hagis pagat però no consumit. El canvi no serà real, però, mentre ens continuï fent passar vergonya demanar que ens emboliquin aquella mitja pizza que no ens hem acabat. Quan demanar d’emportar-nos el vi que ens ha sobrat sigui fet amb orgull o, molt millor encara, amb normalitat, el canvi serà, ara sí, definitiu. Fins la següent moda…

Anuncis

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s