Ulleres progressives

per mirar-se el món de prop, però amb la distància necessària…

1 a 0 a Internet

Deixa un comentari

Internet ha estat, de ben segur, l’invent més significatiu d’aquest final de mil·leni. Tot va començar amb el Minitel dels nostres veïns del nord. Gràcies a aquest giny, els francesos poden inscriure’s a la universitat, buscar l’adreça d’algun amic o posar data a les seves relacions sexuals. Ara, amb Internet, els serveis i el territori s’han ampliat. Ara, en qualsevol lloc del món es pot llegir qualsevol diari de qualsevol país. De la mateixa manera, també es poden consultar els llibres d’un munt de biblioteques i el número d’aces que va fer el Corretja en el seu darrer partit.

No obstant això, Internet ha desenvolupat altres serveis no tan –gens, en realitat— beneficiosos per a la societat, com ara les sectes satàniques o les associacions de neonazis o la pornograffia infantil. I és que Internet no té només aspectes positius, com tampoc és, en tos els aspectes, la millor eina de comunicació. Comencem a posar-ne alguns emples: què us estimeu més, un e-mail d’un amic que us digui que ha estat a la platja o una targeta postal en què, a més d’explicar-vos-ho, un envia una foto amb un o diversos paisatges de la costa en qüestió. I és que, segons estadístiques recents, la postal no cedeix davant la poderosa xarxa. Seguint pel mateix camí, què preferiu: una carta electrònica, perfectament cal·ligrafiada i únicament amb el nom, l’arroba (@) i el servidor com a signatura, o bé una carta amb l’escriptura específica deel vostre xicot o xicota, la seva signatura, els seus dibuixets, i fins i tot, els seus llavis marcats. Jo, la veritat, és que em quedo ab la segona opció.

No us penseu, però, que les cartes són l’únic argument que tinc per defensar tot el que no és electrònic, d’arguments n’hi ha a dojo. No obstant això, utilitzaré exemples recents. I és que aquest estiu he tingut la sort d’assistir a tres dels esdeveniments més sonats de l’estiu andorrà. El primer va ser l’actuació de Pepe Rubianes a Sant Julià de Lòria. Aquella nit vaig riure com poques vegades he rigut en la meva vida. Això va ser degut principalment a la perfecta interpretació i encara millor improvisació del senyor Rubianes. Però això no és tot: com és ben sabut, el riure és contagiós i potser el de la senyora que hi havia davant meu també va col·laborar en la meva diversió. I sabeu què, aquesta senyora no l’hagués trobat si hagués vist l’obra per Internet. A més, trobo que el teatre és una de les coses que més costarà d’informatitzar. I la veritat, no veig el Rubianes parlant dels seus cojones per la xarxa. Un altre d’aquests esdeveniments va ser el Mercat medieval. Sincerament, no us agrada més passejar per un mercat, amb regust a passat i a artesania, i poder degustar un bon fuet mentre admireu la feina d’un picapedrer, tot això amb bona música de rerefons? Jo, la veritat és que m’estimo molt més això que no haver de mirar-ho a través del http://www.midmarket.com. Finalment, parlaré del concert del Chaval de la Peca. I aquí, no em direu que us estimeu més sentir els seus videoclips per la xarxa abans que presenciar el concert, amb totes les seves improvisacions (que aquestes sí que canvien) i fruir de l’ambient de la vetllada, per més que tremoli la plaça del Poble.

Sense insistir-hi més, espero que amb aquests exemples us adoneu que encara hi ha moltes coses de les quals gaudir fora de la xarxa i que, en matèria d’emocions, la vida va encara un punt per davant d’aquest giny agredolç que es diu Internet.

Publicat originalment a la secció d’Opinió del nº 248 del setmanari 7Dies el 20 d’agost del 1999

Participa! Comenta el post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s